26 آذر 1396 - 13:30
معاون وزیر صمت خبر داد:

نقشه راه ۴ ساله حوزه معدن به مجلس ارائه شد

رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) از تهیه نقشه راه ۴ ساله حوزه معدن و صنایع معدنی و ارایه به مجلس خبر داد.
کد خبر : ۷۹۱۲۳
مهدی کرباسیان

به گزارش خبرنگار ایبِنا، مهدی کرباسیان در نشست خبری صبح امروز خود با اصحاب رسانه با موضوع گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه ایمیدرو، اظهارداشت: بحث معدن و صنایع معدنی به عنوان یکی از محورهای مهم اقتصادی مقاومتی در اولویت برنامه های دولت دوازدهم و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.


وی ادامه داد: برهمین اساس با مذاکرات صورت گرفته با وزیر صنعت، معدن و تجارت نقشه راه ۴ ساله، ۷۶ بندی حوزه معدن و صنایع معدنی تهیه و در اختیار دولت و مجلس قرار گرفته است.


ریس سازمان ایمیدرو با بیان اینکه زنجیره معدن و محصولات معدنی باید به مانند یک زنجیره در راستای هم دیده شود، افزود: طی سال های گذشته با واگذاری‌های بی‌مورد، زنجیره تولید معدن و صنایع معدنی گسسته شد که در تلاش هستیم تا این ارتباط را دوباره برقرار سازیم؛ به همین منظور ستاد زنجیره فولاد از اکتشاف تا صنایع پایین دستی فولاد، تشکیل شد.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ظرف چند سال آینده باید ۴۰۰ میلیون تن کار برداشت معدنی (از باطله برداری تا معدن)  را انجام دهیم. در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ میلیون تن ظرف سال های آینده باید کار برداشت معدنی اعم از باطله برداری و معدن داشته باشیم، ضمن اینکه ماشین آلات و تکنولوژی‌های جدید نیز باید مدنظر قرار گیرد، بر این اساس پیشنهادی به وزیر صنعت ارایه شده تا کار را به نحو بهتری پیش برد.


رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در ادامه با تاکید بر اینکه طبق برنامه باید  ۱.۵ میلیارد دلار برای رفع محرومیت زدایی مناطق محروم هزینه شود، ادامه داد: البته در این رابطه آیین نامه ای نیز در دولت تصویب شده که معادن کوچک و روستایی نیز مورد توجه قرار گیرد.


کرباسیان با تاکید بر همکاری ایجاد شده میان ایمیدرو و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، گفت: در هشت ماهه امسال ١٤ درصد صادرات آهن اسفنجی، کنسانتره ۱۸ درصد و گندله ۲۶ درصد افزایش یافته است؛ همچنین صادرات آهن اسفنجی نیز ۵۲۷ هزار تن در هشت ماهه امسال بوده است.


وی با بیان اینکه نقش معدن و صنایع معدنی در افزایش اشتغال تاثیر گذار است، گفت: ایمیدرو بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان  در حوزه  اکتشاف در جهت اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری کرد. همچنین فاز دوم آلومینیوم لامرد بزودی مورد بهره برداری قرار می گیرد و ۳۰۰ هزار تن سالانه به ظرفیت آلومینیوم اضافه می شود. معادن بندر پارسیان و حوزه سنگان نیز با مشورت مشاوران محیط زیست جهانی مجوزهای زیست محیطی لازم را دریافت کردند.


کرباسیان اضافه کرد: جابجایی محصولات معدنی هزینه بر است، راه آهن در زمینه حمل و نقل باید همکاری های لازم را انجام دهد. ‌وی با بیان اینکه در بودجه سال ۹۶، ۷۵ میلیارد تومان برای حوزه زیر ساخت به ایمیدرو اختصاص داده شد که تاکنون ۱۶ میلیارد تومان از آن را دریافت کردیم، اظهارداشت: برای ایمیدرو در بودجه سال آینده ۳۵ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته اند، این کاهش در جهت واقعی تر شدن رقم بودجه است.


به گفته معاون وزیر صنعت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شخص وزیر بر روی ایمنی معادن زغالسنگ بسیار حساس است به همین دلیل دو جلسه تاکنون برگزار شد، جلسه ای نیز هفته آینده در این خصوص برگزار می شود.


وی با بیان اینکه با تاسیس شرکت زیرساخت توسط سرمایه گذاران موضوع برق و گاز در معادن سنگان حل شده برای تامین آب این معادن هم نیز با وزارت نیرو توافقات خوبی شده است، گفت: اجرای ۷ طرح بزرگ فولادی کشور با روش مشارکت با بخش خصوصی بوده است. در همین زمینه مکلف به واگذاری پروژه های تمام شده در مدت ۳ سال به بخش خصوصی هستیم.


معاون وزیر صنعت با بیان اینکه در واگذاری ها به بخش خصوصی اهلیت باید مورد توجه قرار بگیرد، اظهارداشت: بودجه صندوق بیمه فعالیت های معدنی در سال ۹۶ از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۱۰ میلیارد تومان رسیده که پیشنهاد افزایش بودجه صندوق به ۵۰۰ میلیارد تومان را برای سال آینده داده ایم.


وی اضافه کرد: در سال های اخیر  ۳.۵ میلیارد یورو فاینانس و تامین مالی خارجی برای پروژه های متعدد جذب شده است. وی با بیان اینکه در بودجه سال ۹۶، ۷۵ میلیارد تومان برای حوزه زیر ساخت به ایمیدرو اختصاص داده شد که تاکنون ۱۶ میلیارد تومان از آن را دریافت کردیم، اظهارداشت: برای ایمیدرو در بودجه سال آینده ۳۵ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته اند، این کاهش در جهت واقعی تر شدن رقم بودجه است.


معاون وزیر صنعت اضافه کرد: در سال های اخیر ۳.۵ میلیارد یورو فاینانس و تامین مالی خارجی برای پروژه های متعدد جذب شده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تصمیم کنسرسیوم معدنی برای تملک هپکو گفت: موضوع ماشین آلات یک امر حیاتی در حوزه معادن است که در زنجیره تولید نقش کلیدی دارد که برای تامین آن باید مسیرهای مناسب ایجاد شود که از جمله آن واردات و البته حمایت از تولید داخلی است.


کرباسیان در رابطه با وضعیت صندوق بازنشستگی فولاد نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت اظهارداشت: این صندوق باید یا به سازمان تأمین اجتماعی متصل شود و یا اینکه یک تصمیم اساسی در مورد آن گرفته شود، به طوری که به صورت یک صندوق دیده نشود. پیش از این ۱۲ هزار میلیارد تومان از اموال دولت به صندوق بازنشستگی فولاد واگذار شده بود که با فروش این اموال حقوق ها پرداخت می شود. این موضوع نشان می‌دهد بحران صندوق در آینده جدی‌تر خواهد شد.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر