تحلیل روز
-
آمار رسمی از تغییرات پایه پولی نشان میدهد؛
کاهش نسبی رشد پایهپولی/افزایش سپردههای بخش دولتی نزد بانک مرکزی
رشد پایه پولی در پایان هفته منتهی به ۱۴۰۰.۱۰.۱۶ نسبت به هفته مشابه سال گذشته، رقم ۳۶.۲ درصد را ثبت کرده است؛ این در حالی است که رشد دوازده ماهه پایه پولی در پایان آذر ۱۴۰۰ معادل ۳۷.۶ درصد بوده است.
تیتر سه سرویس
-
آمار رسمی از تغییرات پایه پولی نشان میدهد؛
کاهش نسبی رشد پایهپولی/افزایش سپردههای بخش دولتی نزد بانک مرکزی
رشد پایه پولی در پایان هفته منتهی به ۱۴۰۰.۱۰.۱۶ نسبت به هفته مشابه سال گذشته، رقم ۳۶.۲ درصد را ثبت کرده است؛ این در حالی است که رشد دوازده ماهه پایه پولی در پایان آذر ۱۴۰۰ معادل ۳۷.۶ درصد بوده است.
-
نگاهی بر مبانی سیاست هدایت اعتبار
اگر دولت بخواهد اقتصاد را به گونهای کنترل کند که به رشد اقتصادی منجر شود، باید مکانیسم هوشمندانه برای خلق اعتبارات بانکی تعریف کند.
-
هدایت اعتبارات بانکی؛ مسیر خروج از رکود و تورم
در صورتی که خلق پول با استفاده از سیاست هدایت اعتبار به سمت فعالیتهای مولد سرازیر شود نه تنها باعث تورم نخواهد شد بلکه میتواند به رشد اقتصادی منجر شود.
-
وحشت از کسری بودجه؛ یافته علم اقتصاد یا باوری ایدئولوژیک
در سالهای اخیر بحثهای داغی از حرام بودن تا خط قرمز دولت در مورد پدیده شوم و منفی و منفور کسری بودجه دولت و پیامدهای تورمی آن مطرح شده است.
-
چرخش اساسی در اقتصاد
دولت سیزدهم به درستی قدم در مسیری گذاشته که شاید بتوان آن را جراحی بزرگ اقتصادی نامید و امیدوار بود حداقل در میان مدت شاهد تغییرات اساسی در بخشهای مختلف اقتصادی باشیم.
-
ناترازی بانکی عامل موثر بر رشد بدهیها
یک بانک یا موسسه مالی چنانچه وجوه کافی و با سهولت و با هزینه منطقی برای تامین نقدینگی آنی، کوتاه مدت و بلندمدت خویش نداشته باشد، نخستین علامت از وضعیت بحرانی ناترازی آن بانک یا موسسه مالی است.
-
بی ثباتی رفتاری و تغییر پارادایم در سیاست خارجی آمریکا
کیوان شهاب لواسانی استاد اقتصاد دانشگاه نقدی بر دیدگاه رئیس شورای روابط خارجی آمریکا مبنی بر ثبات سیاست خارجی این کشور دارد که در آن مسائل مورد توجه آمریکا طی این سالها را مورد تحلیل قرار داده است.
-
اهمیت «ثبات قیمتها» در «ثبات زندگی مردم»
در یک اقتصاد مبتنی بر بازار وجود حد معقولی از نوسانات ضروری و طبیعی بوده و یک اقتصاد پویا همیشه نیازمند تغییرات ساختاری تدریجی است.
-
زنجیره بلوکی و رمزارز؛ کاربردها، چالشها و تنظیمگری
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تعاریف مختلف ارزهای دیجیتال و مجازی از نگاه مؤسسههای مختلف بینالمللی به مزایا و همچنین چالشهای حوزه رمزارزها پرداخته و از لزوم استفاده از رمزپول بانک مرکزی میگوید.
-
ماموریت بانک مرکزی در تقویت ارزش ریال و مدیریت تورم
یک کارشناس اقتصادی یکی از مهمترین اولویت های بانک مرکزی را تقویت ارزش ریال عنوان کرد و افزود: مدیریت تورم و بازار ارز نیز از دیگر ماموریتهای مهم بانک مرکزی محسوب میشود.
-
در گفتگو با ایبِنا مطرح شد؛
۳ اصل اساسی در عدالت محوری اقتصاد
عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی معتقد است زمانی که از عدالت در نظام بانکی صحبت میشود، نباید عدالت را صرفا به معنای پرداخت سود به سپردهگذاران محدود و محصور کنیم.
-
انتشار اوراق تا چه زمان راه حل تامین کسری بودجه است؟
استفاده از شمشیر دو لبه انتشار اوراق و ایجاد بدهی نیازمند دانش و مهارت است که دولت درباره مدیریت و کنترل آن باید داشته باشد.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
بیشترین و کمترین نرخ تورم اجارهبها در کدام استان است؟
مرکز آمار ایران اطلاعات مربوط به تغییرات شاخص قیمت اجاره بهای واحدهای مسکونی خانوارهای شهری در تابستان ۱۴۰۰ را منتشر کرد که طی آن استان کرمانشاه بالاترین و سیستان و بلوچستان کمترین تورم را داشتهاند.
-
اصلاح بازار سهام و چرخه «ترس» و «طمع»
خروج نقدینگی از بورس و خروج پولهای حقیقی نماگری برای آنست که عنوان تحلیل برخی از اهل فن را بپذیریم که «ترس به بورس بازگشت».
-
آغاز ریلگذاری جدید در اقتصاد ایران
تورم بالای ۴۰ درصد اقتصاد ایران از اصلیترین و مهمترین شاخصهایی است که در اولویت دولت قرار گرفته تا با ریلگذاری جدید در اقتصاد، ضمن مهار آن نسبت به کاهش این رقم نیز اقدام شود.
-
ایبِنا بررسی کرد؛
جزئیات نرخ تورم استانها بر اساس خانوار شهری و روستایی
جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از شاخص تورم نشان میدهد در آخرین ماه تابستان، بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام بوده است.