
به گزارش روز دوشنبه شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبِنا) و به نقل از خبرگزاری فرانسه، سرمایه گذاران نگران کاهش تولید نفت پس از نشست غیر رسمی چند روز آینده اعضای اوپک هستند.
از این رو امروز شاخص بورس های نیکی ژاپن 8 درصد، هانگ سنگ هنگ کنگ 7 درصد و کاسپی سئول کره جنوبی 4 درصد افت کردند.
بورس های مرتبط با نفت آسیا نیز با کاهش روبرو شدند به طوری که سهام شرکت استخراج نفت ژاپن 2.1 درصد، سهام شرکت Sinopec چین در هنگ کنگ 1.6 درصد و شرکت نفت Cnooc چین 1.5 درصد افت کردند.
انتظار می رود نتیجه نشست روز چهارشنبه اوپک، به تعویق انداختن هرگونه تصمیم گیری تا ماه نوامبر باشد.
در حالی که اعضای اوپک ممکن است در مورد کاهش تولید نفت به توافق برسند، وزرای انرژی این کشورها و همچنین روسیه اعلام کرده اند که قبل از تصمیم گیری در مورد کاهش تولیدات خود، باید مسائل اساسی تری را حل و فصل کنند.
برخی تحلیل گران هم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را روی بازارها تأثیر گذار تر می دانند و معتقدند پیروزی دونالد ترامپ می تواند نوسان بیشتری را بر بازار حاکم کند. ترامپ و هیلاری کیلینتون قرار است روز سه شنبه در مناظره ای رو در روی هم قرار گیرند که تا حد زیادی تکلیف رهبر آینده بزرگترین اقتصاد دنیا را مشخص می کند.
همزمان در ژاپن بازارها هنوز هم در حال واکنش به سیاست های پولی اخیر این کشور و هدف گذاری بانک مرکزی ژاپن برای رسیدن به نرخ بهره صفر درصد برای اوراق بهادار 10 ساله دولتی است.
اما در روز دوشنبه قیمت جهانی طلا تغییری نکرد گرچه ارزش دلار در مقابل ین ژاپن کاهش یافت.
قیمت لحظه ای طلا امروز با 0.1 درصد افزایش، یک هزار و 338 دلار و 82 سنت در هر اونس اعلام شد.
طلای آمریکا نیز با همین مقدار افزایش، یک هزار و 343 دلار و 10 سنت در هر اونس فروخته شد.
همچنین ارزش دلار در مقابل ین 0.3 درصد کاهش یافت.