قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی:

کشور امروز در بهترین شرایط تامین نهاده‌های دامی است

کشور امروز در بهترین شرایط تامین نهاده‌های دامی است
قائم‌مقام وزیر کشاورزی با اشاره به وضعیت خوب تولید و واردات نهاده تأکید کرد: برای اولین بار هیچ مشکلی برای تامین نهاده‌ها نداریم.
کد خبر : ۱۵۹۵۱۶

به گزارش ایبنا؛ علیرضا پیمان پاک اظهار کرد: به دلیل خشک‌سالی دو سال اخیر و افزایش هزینه دامداران به علت حذف ارز ترجیحی که یک تکلیف قانونی بود، پشتوانه دامی کشور به علت عرضه بیشتر دام‌های مولد دچار آسیب شد.

وی افزود: برای رفع این مشکل، واردات گوشت گرم و منجمد در دستور کار دولت است و روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم وارداتی به بازار عرضه خواهد شد که از ۸ کشور در حال واردات است. از هفته آینده واردات گوشت قرمز گرم افزایش خواهد یافت و به ۳۰۰ تن خواهد رسید.

قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: عرضه گوشت منجمد برزیلی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان هم افزایش خواهد یافت که مجموعه‌های بزرگ پرمصرف مثل رستوران‌ها و اصناف از این نوع گوشت استفاده خواهند کرد و از بازار گوشت گرم خارج خواهند شد. تا ماه رمضان ۳۵ هزار تن گوشت منجمد وارد خواهد شد.

به گفته پیمان پاک، تا اواسط آذرماه با واردات گسترده، بازار کنترل شد، اما در یک ماه اخیر تعطیلات ژانویه بود و به علت سرمای هوا از حوزه اوراسیا نمی‌شد دام وارد کرد و عرضه از روزی ۲۰۰ تن به روزی ۳۰ تا۴۰ تن رسید. در یک هفته اخیر، اما واردات افزایش یافته و به ۲۰۰ تن رسیده است که سبب شد قیمت دام زنده در بازار پایین بیاید و از نیمه دوم اسفند با عرضه داخلی، قیمت پایین‌تر هم می‌آید.

وی تأکید کرد: ما باید برنامه ریزی کنیم برای ترمیم تولید، زنجیره‌های تولید و افزایش تولید. مهمترین فاکتور در افزایش و توسعه تولید، تأمین به موقع نهاده است. برنامه‌ای که ما امسال داشتیم یک عرضه به موقع جویی انجام شد، واردات در کنار این که ما تولید خیلی خوبی داشتیم در حوزه جوی داخلی، بیش از ۹۰ درصد افزایش واردات جو داشتیم، امسال نسبت به سال گذشته و این مسئله باعث شد که جو با قیمتی حدود سه تا چهار هزار تومان زیر قیمت مصوب در بازارگاه عرضه شود، یعنی اگر قیمت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان بود، ما بین شش و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان عرضه جو را داشتیم.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: ما برای اولین بار هیچ مشکلی برای تامین نهاده‌ها نداریم شما خودتان پارسال پیرارسال گزارش تهیه می‌کردید صد کشتی صد و بیست کشتی معطل در لنگرگاه بود برای دریافت ارز بعضی از کشتی‌های ما ده ماه تا چهارده ماه معطل بودند وقتی کنجاله تخلیه می‌شد خاکستر بود امروز کشتی‌های ما صف کشیده اند برای تخلیه ترخیص، چون ارزشان زودتر پرداخت شده و ما هیچ کشتی‌ای نداریم که واقعاً بالاتر از دو سه ماه معطل مانده باشد و تا پایان فروردین‌ماه نهاده‌های ما کامل تامین شده ارز آن پرداخت شده، ببینید یکی از مهم‌ترین دلایلی که این اطمینان خاطر وجود دارد و دو بخش تولیدی ما رضایت خاطر دارند آن تنوع موادی است که ما سال‌ها حرف می‌زدیم و امروز عملی شده ما بخش عمده‌ای از کنجاله مان را امروز تو این سه چهار ماه داریم از هند می‌آوریم از ترکیه داریم می‌آوریم در کنارش از برزیل هم دارد تامین می‌شود.

 

منبع: تسنیم

ارسال‌ نظر
در موسسه مطبوعاتی بازار پول و ارز تهیه شد؛

مستند «سرمایه‌گریز»