20 فروردين 1405 - 10:13
حسینی هاشمی در گفت‌و‌گو با ایبِنا مطرح کرد؛

تاب‌آوری نظام بانکی در ۴۰ روز جنگ/ عملکرد شبکه بانکی تحسین برانگیز بود

تاب‌آوری نظام بانکی در ۴۰ روز جنگ  عملکرد شبکه بانکی تحسین برانگیز بود
با وجود محدودیت‌ها و حملات سایبری، شبکه بانکی خدمات مالی را بدون وقفه ادامه داد.
کد خبر : ۱۸۲۳۰۲

به گزارش خبرنگار ایبِنا؛ در حالی که طی حدود ۴۰ روز جنگ، تداوم خدمات مالی و بانکی به یکی از دغدغه‌های مهم مردم و فعالان اقتصادی تبدیل شده بود، شبکه بانکی کشور تلاش کرد با تمهیدات مختلف از بروز اختلال جدی در خدمات جلوگیری کند.

«بهاالدین حسینی هاشمی» مدیرعامل اسبق بانک صادرات در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبِنا، عملکرد نظام بانکی در این دوره را بدین گونه ارزیابی کرد: سیستم بانکی مطابق سال‌های گذشته، در ضمن تعطیلات جاری نیز فعال بود و پس از آن هم شعبات کشیک بانکی برقرار بودند. در واقع کارکنان شبکه بانکی در این مدت در خط مقدم ارائه خدمات به مردم قرار داشتند و تلاش شد خدمات حضوری و غیرحضوری بدون وقفه ادامه پیدا کند.

به گفته وی، در مجموع سیستم بانکی تقریباً بدون اختلال و مشابه سال‌های گذشته، البته با تدابیر و تمهیدات متناسب با شرایط، به ارائه خدمات ادامه داد. حتی با وجود برخی محدودیت‌ها در دسترسی عمومی به اینترنت، زیرساخت‌های بین‌بانکی برقرار بود و نقل‌وانتقال‌های پولی انجام می‌شد.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات با اشاره به شرایط خاص اقتصادی در این مدت گفت: با توجه به اختلالاتی که در تجارت ایجاد شده بود ـ از جمله اینکه برخی چک‌ها در زمان مقرر وصول نشد و مطالبات در زمان مربوطه انجام نگرفت ـ بانک مرکزی برای این مسائل راهکار‌هایی در نظر گرفت. همچنین اقداماتی برای حفظ آرامش بازار پول و جلوگیری از شکل‌گیری اضطراب پولی در جامعه انجام شد؛ از جمله افزایش سقف برداشت‌ها و نقل و انتقالات بانکی و انتشار اسکناس‌های درشت‌تر تا نیاز نقدی مردم بهتر تأمین شود.

او ادامه داد: در این مدت شبکه بانکی توانست هم از نظر تأمین نقدینگی مورد نیاز مردم برای مصارف شخصی و هم در زمینه نقل و انتقالات پولی عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

حسینی هاشمی با اشاره به تاب‌آوری شبکه بانکی در برابر فشار‌های فنی و زیرساختی نیز گفت: با وجود حملات سایبری و حتی آسیب‌هایی که به برخی زیرساخت‌ها وارد شد، شبکه بانکی توانست خدمات خود را ادامه دهد. البته دو بانک سپه و ملی در مقاطعی با اختلالاتی مواجه شدند، اما با استفاده از راهکار‌های جایگزین در مدت کوتاهی توانستند روند عادی خدمت‌رسانی را از سر بگیرند.

به گفته این کارشناس پولی و بانکی، در مجموع عملکرد شبکه بانکی در این دوره قابل قبول و حتی قابل تحسین بوده و توانسته بدون بروز مشکل خاصی خدمات خود را به مردم ارائه دهد.

ارسال‌ نظر