20 خرداد 1396 - 14:07

ظرفیت تولید کاغذ بسته‌بندی ۳۰۰ هزار تُن افزایش یافت

مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت با اشاره به رشد حدود ۲۱ درصدی تولید کاغذهای لاینر و فلوتینگ در سال ۹۵، از اضافه شدن حداقل ۳۰۰ هزار تُن به ظرفیت تولید کاغذ بسته‌بندی کشور در سال جاری خبر داد.
کد خبر : ۶۹۹۰۱
ظرفیت تولید کاغذ بسته‌بندی ۳۰۰ هزار تُن افزایش یافت

به گزارش ایبِنا، پروین نباتی با یادآوری این موضوع که در چند سال اخیر و پس از برجام سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه کاغذهای لاینر و فلوتینگ (بسته بندی) در کشور به عمل آمده است، افزود: در سال ۹۵ حدود ۳۰۰ هزار تُن ظرفیت جدید در این بخش در کشور ایجاد شده، علاوه بر این امسال حداقل ۳۰۰ هزار تُن ظرفیت جدید دیگر با فناوری روز دنیا به ظرفیت تولید کاغذ بسته بندی کشور افزوده خواهد شد.


وی روند مصرف کاغذ و مقوای بسته بندی در دنیا را روندی صعودی دانست و گفت: تولید و مصرف کاغذ و مقوای بسته بندی در سال ۲۰۰۰ حدود ۱۵۱ میلیون تُن بوده که در سال ۲۰۱۵ به ۲۳۰ میلیون تُن ارتقاء پیدا کرده است.


مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد حدود ۲۱ درصدی تولید کاغذهای لاینر و فلوتینگ طبق جامعه آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۵، اظهارداشت: میزان واردات این محصول در همین مدت با کاهش ۴۰ درصدی مواجه شد که مهمترین دلیل آن بهره برداری از واحدهای تولیدی جدید است و با راه اندازی طرح‌های جدید در سال جاری شرایط تولید نیز به مراتب بهتر خواهد شد.


نباتی بیش از ۹۰ درصد کاغذهای تولید شده در بخش کاغذ بسته بندی را کاغذ باطله دانست و گفت: در زمینه تولید مقوای دوبلکس نیز در سال ۹۵ حدود ۲ درصد رشد داشتیم که با توجه به بسترهای حمایتی ایجاد شده شاهد رشد قابل توجه این صنعت در سال‌های آتی نیز خواهیم بود.


وی یکی از مشکلات صنعت کاغذ و مقوا را در حوزه کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه عنوان کرد و افزود: متاسفانه به دلیل برخی تصمیمات اتخاذ شده، قیمت تمام شده این محصول توانایی رقابت با کاغذهای وارداتی را ندارد که یکی از مهم ترین دلایل آن معافیت واردات کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه خارجی از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده است. این در حالی است که تولید کنندگان داخلی باید بابت پرداخت مواد اولیه شامل باگاس، چوب، مواد شیمیایی و انرژی این مبلغ را پرداخت کنند که این موضوع رقابت نابرابری را بین تولید کنندگان داخلی و واردکنندگان کاغذ به وجود آورده است.


نباتی با اشاره به تقدیم لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده از سوی دولت در اسفندماه گذشته به مجلس، اظهارداشت: در این لایحه خمیرکاغذ، کاغذ باطله و چوب وارداتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شده اند که این موضوع کمک بسیار بزرگی به صنایع چوب و کاغذ کشور خواهد کرد، اما برای کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه اقدامات تکمیلی با تدابیر مجلس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چه در حوزه مالیات بر ارزش افزوده و چه در حوزه حمایت تعرفه‌ای باید اعمال شود.

ارسال‌ نظر